На данас одржаном такмичењу из српског језика ,наше ученице Ивона Гигић прво место и Миљана Трајковић друга.Честитамо на пласману за окружно.

Наши ученици су обележили дан ружичастих мајица. Било је речи о сваком облику вршњачког насиља и спречавању његовог настанка. Упитили су једни другима најлепше поруке пријатељства.

” Глас Метохије” у посети нашој школи.

Хвала дивним људима за пакетиће нашим ученицима и речима подршке.

Речи изговорене од срца нађу свој пут и место.

Андреа Симић, прва награда.

Ученици, Лука Јовановић и Ивона Гигић награђени су похвалницама. Честитамо на учешћу и наградама.

🇷🇸Данас се обележава Сретење-Дан државности, празник који је установљен у знак сећања на дан када је на збору у Орашцу 1804. године подигнут Први српски устанак и прославља се као Дан уставности Србије у спомен на 1835. годину када је донешен Сретењски устав, први савремени Устав Србије.

Школска слава Свети Сава.

Новогодишњи базар🎄

Све најбоље у Новој 2023. години жели вам колектив ОШ “Угљаре”.

Са задовољством можемо да објавимо да су ученици наше школе, ове године већ традиционално, спремили новогодишњи базар. Имамо част да вас позовемо да вашим присуством употпуните овај диван догађај. Базар ће бити одржан у четвртак у 11ч у просторијама ОШ “Угљаре”.

Кад се вредне руке сложе🎁🍬🎄

Почела је припрема за Новогодишњи базар.

Захваљајући Општини Грачаница која нам је изашла у сусрет и обезбедила превоз ,наши ученици су реализовали излет до Ниша.

Сваке године 1.децембра, обележава се Светски дан борбе против СИДЕ. Људи широм света се уједињују како би указали на опасности и начинe преноса ове болести. Ученици 7.и 8.разреда су са наставницом биологије , у оквиру Тима за здравствену заштиту, обележили овај дан.

Српска војска у Првом светском рату ће заувек остати чиста и светла успомена. Српски војник, гладан, у опанцима, који воли своју земљу, и који се за њу борио је понос нашег народа. То је био племенит човек који се није борио за властите циљеве. Циљ је свима био исти- слобода. Никада тако мала земља није постигла тако велике победе, и никада тако мала држава није имала тако велике губитке. 1.248.000 жртава-сваки број је имао име, живот, породицу, и ми не смемо да их заборавимо. Они су дали живот за нас,

На нама остаје да памтимо историју својих предака, дивимо се њиховим епским подвизима и преносимо на поколења истину. Највећи грех који можемо урадити је ЗАБОРАВИТИ, а ми данас у погледу, покрету, карактеру носимо особине славних прадедова. Ми смо потомци тих великих људи, хероја.

Слава нашим прецима, а наследницима остаје за наук да чувају своју Отаџбину и веру као зеницу ока и својом чашћу, знањем и поштењем стварају лепшу и срећнију Србију.

ДАН ПРИМИРЈА

У оквиру “Недеље школског спорта” у нашој школи организована су различита такмичења и активности ученика ⛹️🤾🤸

Ученици 5.разреда су се на часу биологије упознали са грађом ћелија и направили њихове моделе.

Обележили смо 130 година од рођења нашег нобеловца Иве Андрића .

Пети дан.

Јесења пијаца.

Деца су украс света а наши ученици су понос и украс наше школе. Данашња пијаца је за нас весело дружење у оквиру обележавања Дечије недеље.

Дан четврти

Маскенбал

Трећи дан

Друштвене игре

Други дан.

” У туђим ципелама”

Деца су на тренутак била у улози одраслих.

Дечја недеља је национална манифестација и представља успешан модел сарадње државе, различитих цивилних и струковних организација, повезивања свих важних актера у заштити дечијих права. Сваке године реализује се у циљу побољшања положаја детета у Србији.Дечја недеља обележава се сваке године током прве недеље октобра.У оквиру Дечије недеље реализоване су бројне активности.

Први дан, учимо о правима детета

🌺

У организацији Црвеног Крста Косово Поље, одржан је крос “Имамо циљ дођи на старт”.

Сви учесници трке, ученици, родитељи и наставници дали су пример да је важно стићи до циља.

Нико није одустао ,сви смо стигли до циља.🏆🥇🏃

“Дани спорта “

🇷🇸 Дан српског јединства, слободе и националне заставе 🇷🇸 15.09.2023

Срећан почетак школске године.

https://fb.watch/i_8Hrn_WH4/


Добро нам дошли прваци. Нека вам сваки дан почне и заврши се са осмехом. Нека вас срећа и здравље прате кроз школовање 🍀

Светски дан вода обележава се сваке године 22. марта. Тај дан је усвојен резолуцијом Уједињених нација у децембру 1992. године. Светски дан вода слави воду и подиже свест о глобалној кризи са водом, а основни фокус обележавања је подршка постизању циља одрживог развоја 6: вода и санитација за све до 2030. године (https://www.rs.undp.org/content/serbia/sr/home/sustainable-development-goals/goal-6-clean-water-and-sanitation.html ).

Поводом Светског дана вода ученици наше школе заједно са својом наставницом биологије Милицом Костић су се придружили обележавању овог дана. Својим радовима и порукама су желели да укажу на значај вода. Тема Светског дана воде 2021 је ВРЕДНОВАЊЕ ВОДЕ.

Ученици од 5. до 8.разреда који су учествовали у изради радова: Николина Јовановић, Невена Додеровић, Катарина Милић, Видосава Михајловић, Емилија Лазић, Николина Ђорђевић, Анастасија Маринковић, Михајло Живковић, Андрија Вучић, Огњен Столић, Ивона Гигић, Тамара Ђорђевић, Сара Китић, Анђелина Трајковић.

У четвртак је наставница историје, Миљана Чановић одржала час “Српско царство” шестом разреду носећи одору идентичну одори у којој је приказана царица Јелена (супруга цара Душана) на фресци у манастиру Високи Дечани. Ученик шестог разреда, Лука Јовановић носио је одору попут одоре цара Душана и на тај начин допринео квалитету одржаног часа. Ученици нису крили одушевљење и сложили се да је на овакав начин свако градиво занимљивије и лакше.

Идеја је била да се одржи час на другачији и занимљив начин, и да на један интерактиван и анимиран начин ученици запамте лекцију. Српско царство је јако битно за наш национални идентитет, а визуелни ефекат је важан при учењу, стога смо све то спојили у једно и добили изузетно квалитетан и занимљив час. Деци се јако свидело и то је најважније”, рекла је наставница историје.

Подела ђачких књижица ученицима првог разреда

Дан заставе

Свечани пријем ђака првака 31.08.2020

Светосавска приредба ученика 2020

Рекреативна настава 2019