Светски дан вода обележава се сваке године 22. марта. Тај дан је усвојен резолуцијом Уједињених нација у децембру 1992. године. Светски дан вода слави воду и подиже свест о глобалној кризи са водом, а основни фокус обележавања је подршка постизању циља одрживог развоја 6: вода и санитација за све до 2030. године (https://www.rs.undp.org/content/serbia/sr/home/sustainable-development-goals/goal-6-clean-water-and-sanitation.html ).

Поводом Светског дана вода ученици наше школе заједно са својом наставницом биологије Милицом Костић су се придружили обележавању овог дана. Својим радовима и порукама су желели да укажу на значај вода. Тема Светског дана воде 2021 је ВРЕДНОВАЊЕ ВОДЕ.

Ученици од 5. до 8.разреда који су учествовали у изради радова: Николина Јовановић, Невена Додеровић, Катарина Милић, Видосава Михајловић, Емилија Лазић, Николина Ђорђевић, Анастасија Маринковић, Михајло Живковић, Андрија Вучић, Огњен Столић, Ивона Гигић, Тамара Ђорђевић, Сара Китић, Анђелина Трајковић.

У четвртак је наставница историје, Миљана Чановић одржала час „Српско царство“ шестом разреду носећи одору идентичну одори у којој је приказана царица Јелена (супруга цара Душана) на фресци у манастиру Високи Дечани. Ученик шестог разреда, Лука Јовановић носио је одору попут одоре цара Душана и на тај начин допринео квалитету одржаног часа. Ученици нису крили одушевљење и сложили се да је на овакав начин свако градиво занимљивије и лакше.

Идеја је била да се одржи час на другачији и занимљив начин, и да на један интерактиван и анимиран начин ученици запамте лекцију. Српско царство је јако битно за наш национални идентитет, а визуелни ефекат је важан при учењу, стога смо све то спојили у једно и добили изузетно квалитетан и занимљив час. Деци се јако свидело и то је најважније“, рекла је наставница историје.

Подела ђачких књижица ученицима првог разреда

Дан заставе

Свечани пријем ђака првака 31.08.2020

Светосавска приредба ученика 2020

Рекреативна настава 2019