РАДОВИ

Ускршњи празници у ОШ ,, Угљаре“ у Угљару

Ускршњи празници су најлепши и највеселији део године, нарочито за децу. Оно што је значајно је то да ова пандемија вируса Корона није умањила значај његовог обележавања.
Ученици нижих разреда из Угљара су у оквиру пројекта под називом ,,Ускршњи празници“ желели да покажу и да још нешто науче о овом празнику. И није им било тешко. Од прављења папирних честитки за Ускрс, преко бојења, прављења корпица за јаја, плетење венчића за празник Цвети уочи Ускрса, различитих мотива и облика па све до фарбања јаја ученици су показали не само жељу већ и умешност у свим активностима. Један од ускршњих радова, који је урадио ученик другог разреда Стефан Димић, награђен је на манифестацији „Дечије ускршње чаролије“
Браво за наше мале креативце.

Организовано је једно лепо такмичење у украшавању Ускршњих јаја и израду ликовних радова на тему Васкрса. Овако изгледају радови и украшена јаја наших ученика од првог до четвртог разреда

Ученици трећег разреда су шарали јаја поводом празника који нам иде у сусрет

У сусрет Васкрсу-ученици првог разреда су били вредни и креативни и својим радовима желе да дочарају овај празник

Филмски трејлер као најава лектире „Аги и Ема“.

На часу српског језика и књижевности, Јелена Ивановић, наставница поменутог предмета, је након обраде поменуте лектире организовала ученике 5. разреда да за домаћи задатак сниме видео који ће бити препорука будућим генерацијама да прочитају лектиру „Аги и Ема“. Сви ученици су учествовали и свако на свој начин одрадио. Видео снимци су сјајни, ученици су на креативан и занимљив начин изнели разлоге због којих ће млађе генерације прочитати ову дивну књигу.

Сваком делу (сваком човеку) треба пружити шансу! Никада не знамо шта нас чека када отворимо корице“, рекла је наставница Јелена.

Пролећни пано ученика од првог до четвртог разреда

Осмомартовски пано ученика од првог до четвртог разреда